Asiaa ja elämyksiä!

Farmari on tehty...

Olet täällä

Mistä on Farmari tehty?

Farmari on koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa asiaa ja elämyksiä. Samalla lipulla saa monta tapahtumaa, sillä lippu oikeuttaa kaikkiin alueen tapahtumiin. Farmari on tämän kesän ainoa maatalousnäyttely!

Joen rannassa, vehreän luonnon keskellä on näyttävä kotieläinosasto, jossa esittäytyvät useat eri eläinlajit. Kotieläinkehät tarjoavat nähtävää ja koettavaa myös erilaisen ohjelman muodossa. Ulkoalueelle on rakennettu myös laaja konekenttä, joka tarjoaa katsauksen uuteen maataloustekniikkaan ja esittelee maatalouden laitteita ja tarvikkeita. Tapahtuman metsäosasto ja energiapuoli tarjoavat katsauksen metsätalouden innovaatioihin ja energiatuotannon keinoihin. Ulkoalueelta löytyvät myös Farmarin tori, vapaa-aikaosasto sekä vanhat masiinat.

Tänä vuonna kaikki tapahtuman sisäosastot on kerätty saman katon alle Seinäjoki Areenaan, joten edes huono sää ei estä nauttimasta tapahtumasta. Sisäosastoilla on monipuolisia näytteilleasettajia. Sisältä löytyy innostava Taito-alue, jossa käsityöläiset kohtaavat ja jaossa on inspiroivia vinkkejä ja käsityöaiheisia uutuuksia ja ohjelmaa. Sisäosastojen Maku-alueelle on myös kerätty laadukas kattaus lähiruokaa mukaan ostettavaksi.

Farmari 2017 levittäytyy myös tapahtuma-alueen ulkopuolelle, sillä lähialueelle on valittu mielenkiintoisia tilakohteita, maatiloja sekä maaseutuyrityksiä, joissa pääsee tutustumaan aitoon maaseutuliiketoimintaan.

 

Yhdellä lipulla saa monta tapahtumaa ja kokemusta:

  • Ammattiasiaa (mm. valtakunnalliset lypsykarja- ja lihakarjanäyttelyt, rotuesittelyjä eri eläinlajeista, tietoiskuja maatalouteen liittyen, työnäytöksiä, koneita)
  • SM ja MM-kilpailuja (mm. nännikumiheiton MM-kilpailut, lampaan kerinnän SM-kilpailut)
  • Lähiruokaa ostettavaksi mukaan Maku-alueelta
  • Käsityö ja askarteluvinkkejä Taito-alueelta
  • Leikkimielisiä kilpailuja (mm. köydenvetokilpailu maatalousalan sidosryhmille, keppihevoskilpailu)
  • Bongaa julkkiksia (tapahtumassa mukana mm. Juha Sipilä, Mika Lintilä, Paula Risikko, Olga Temonen, Juha Mieto, tubettajat Muwex, PhooliVlog ja Mikirotta)
  • Tutustumismahdollisuuden maatiloille ja maaseutuyrityksiin (kahdeksan eri vierailukohdetta Seinäjoen lähialueilla)
  • Juhlatunnelmaa ja musiikkia (alueelle huipentuu Neuvonta 220-paraati suomalaisen maatalousneuvonnan kunniaksi, alueella on elävää musiikkia)
  • Viihdykettä lapsille (mm. Muumit, taikuri)

 

Lue lisää eri osastojen tapahtumista ja tarjonnasta