Asiaa ja elämyksiä!

Hevoset

Olet täällä

Ohjeita hevosten tuojille:

Huomioithan, että alueelle saa tuoda vain eläimiä, jotka on etukäteen ilmoitettu tuotavaksi. Alueen yhteydessä on koiraparkki.

1.    Hevosten terveysvaatimukset
Eläinten pitää olla näyttelyyn tullessaan terveitä. Farmarissa noudatetaan Eviran ja ETT:n ohjeita.

Kaikki eläimet tutkitaan salmonellan varalta enintään 30 vrk ennen näyttelyä joko yksilö- tai yhteisnäyttein. Tutkimukset on hyvä olla tehtynä 29.5.2017 mennessä, jotta negatiiviset tulokset ovat varmasti näyttelyn eläinlääkärin tiedossa viikkoa ennen näyttelyä. Farmari on tehnyt SeiLabin kanssa sopimuksen näytteiden analysoinnista ja maksamme hevosten salmonellanäytteet. Näytelähete ja näytteenotto-ohje tämän kirjeen liitteenä.

Näyttelyn eläinlääkäri on Seija Perasto, seija.s.perasto@proagria.fi. puh. 043-824 8030.

2.    Kuljetukset ja vakuutukset
Farmarilla on vastuuvakuutus, mutta emme vakuuta hevosia erikseen. Alueella liikkuu runsaasti hevosiin tottumattomia näyttelyvieraita, joten hevosen kanssa liikkuessa on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja henkilökunnan antamia ohjeita.

3.    Esittelijäkortit
Farmari lähettää teille 2 esittelijäkorttia/hevonen tai tamma ja varsa, sekä huoltoajokortin. Jos tarvitsette enemmän esittelijäkortteja, näistä voi kysyä etukäteen heli.ojala@proagria.fi.

4.    Eläinten tuominen näyttelyyn
Koko näyttelyn ajaksi saapuvat eläimet tuodaan näyttelyyn tiistaina klo 15-20 (viimeistään keskiviikkoaamuna klo 7.00-8.30) ja kuljetetaan kotiin lauantai-iltana näyttelyn päätyttyä. Ilmoitathan hevosesi saapumisajankohdan tekstiviestillä tai soittamalla Heli Ojalalle, puh. 043-826 9462, ma 12.6.2017 mennessä.

Lyhyemmän ajan näytillä olevat hevoset saapuvat aiemmin sovittuna päivänä klo 7.30-8.30. Näyttelyporttien avauduttua (klo 10) alueelle ei hevosen kanssa enää pääse! Eläinlääkäri tarkastaa hevoset ja niiden tunnistusasiakirjat ennen kuin hevonen puretaan kuljetusautosta. Muista ottaa hevosen passi mukaan.

Hevoset voivat poistuvat alueelta näyttelyporttien sulkeuduttua: ke ja to klo 18, pe klo 19 ja la klo 17. Tulo- ja lähtöajat on suunniteltu liikenteen sujuvuuden ja näyttelyn turvallisuuden takia sekä aikataulujen varmistamiseksi. Tarkemmat tiedot eläinkuljetusten liikennejärjestelyistä tulossa myöhemmin.

5.    Eläinten hoito
Hevosten hyvinvointi on meille tärkeää. Hevososaston vastuuhenkilöt ovat kokeneita hevosihmisiä. Hoidamme hevosenne näyttelyssä, mutta toivomme, että olette mukana esittelemässä eläimiänne ja viemässä niitä kehään. Yöllä paikalla on yövartiointi ja eläinten hoitajia.
 
Hevosten ruokintaa varten on Farmarin puolesta kuivaa heinää. Heinä on latokuivattua vuoden 2016 satoa. Heinät jaetaan hevosille neljästi päivässä omistajan ohjeiden mukaisesti. Myös omaa heinää voi halutessaan tuoda.

Väki- ja lisärehujen tuonnista vastaa hevosen omistaja/näyttelyyn tuoja. Kokenut hevostenhoitaja jakaa väkirehut päivittäin klo 7.00 ja 20.00 omistajan kirjallisten ohjeiden mukaisesti. Väkirehuja varten olisi hyvä varata säilytyspaikka (esim. laatikko tai säiliö). Väkirehut jaetaan hevosille matalissa, helposti puhdistettavissa ja pois kerättävissä vadeissa. Vateja on varattu osastolle näyttelyn toimesta. Osaston työntekijät huolehtivat luonnollisesti myös hevosten juottamisesta. Letkulla täytettäviä juoma-astioita on myös varattu alueelle näyttelyn toimesta.  

6.    Karsinat, tarhat ja pesupaikka
Näyttelyhevoset majoittuvat joko karsinoihin tai ulos tarhaan/laitumelle. Karsinoiden etuaidat ovat Interstellar Oy/Illi’s tallikalusteiden valmistamat, karsinoiden muut seinät tehdään vanerista. Karsinat kootaan 10 x 20 m telttakatokseen kahteen riviin. Näyttelykarsinoissa on kuivikkeena Vapon kuiviketurve, jonka alla on kuorike. Kuorikkeen alla on lyhyt nurmi. Näyttelyn henkilökunta siivoaa ja kuivittaa karsinat päivittäin. Eläimille on varattu myös pesupaikka, mutta vesi on kylmää, joten koko hevosen pesu kannattaa suorittaa kotona.

Osa hevosista viettää päivät (ja yöt) nurmipohjaisissa laiduntarhoissa sen mukaan mitä yhteyshenkilön kanssa on aiemmin sovittu. Pikkuponien, shiren ja miniatyyrihevosten tarha rakennetaan puutavarasta. Työhevoset laiduntavat kolmikerroksisen sähkölangan takana rantalaitumella. Suosittelemme, että tarhattaville hevosille olisi mukana sadeloimi/loimet siltä varalta, ettei tilaamamme poutasää saavukaan.

7.    Näyttelyn tiedotus
Seuratkaa Farmarin informaatiota verkkosivuiltamme ja sosiaalisesta mediasta, Facebookista, Twitteristä ja Instagramista.  Eläintentuojille tarkoitettu informaatio päivitetään verkkosivuille Näytteilleasettajat->eläintentuojille->Lypsykarja/Lihakarja/Lampaat ja vuohet/Hevoset -sivujen alle.

8.    Huomioitavaa

Teemme hevosista esittelytaulut, joihin voidaan laittaa perustietojen lisäksi tärkeimpiä meriittejä, esim. näyttelytuloksia, kilpailusaavutuksia ym. Näitä lisätietoja voitte ilmoittaa toukokuun loppuun asti. Halutessanne voitte tuoda mukananne lisäksi oman taulun, jossa kerrotaan hevosesta enemmän, valokuvia ym.

Tervetuloa tekemään kesän 2017 Farmarista ikimuistoinen!

Näyttelyterveisin

Arja Talvilahti                          Heli Ojala
Kotieläinkentän päällikkö        Hevososaston vastaava
p. 0400-168 489                     p. 043-826 9462
arja.talvilahti@proagria.fi        heli.ojala@proagria.fi